Bli bedre kjent med: Vigdis, Flokkleder

14 mars, 2020 av 1. Gulseth speidergruppe

Navn: Vigdis

Speider erfaring.

Høsten 1992 begynte jeg som speider i 11.Skien NMU etter at flere av mine klassekammerater hadde fortalt fra sommerens speiderleir. Det høstes så gøy ut at jeg straks ville bli med på speideren. Jeg var speider fram til jeg flyttet hjemmefra for å studere. Som voksen har jeg ved flere anledninger vært takknemlig for ting jeg har lært og erfaringer jeg har fått gjennom speideren

Når og hvorfor begynte du som speiderleder?

Jeg begynte som speiderleder i 1.Gulseth høsten 2017. Min datter ønsket å begynne i speideren. Det var mangel på ledere og jeg bestemte meg for å begynne sammen med henne. Det var et lett valg å si ja da de spurte om jeg ville være med som leder.

Hva er det beste med å være speiderleder

Det beste med å være speiderleder er at jeg kan være med å gi barn og unge god minner, erfaringer og livsvisdom. Speiding er mye mer enn friluftsliv, det er også «lifeskills». Norges speiderforbunds formålsparagraf beskriver det vi jobber med slik: Norges speiderforbund utvikler mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet i samsvar med idealene fra speiderløftet og speiderloven.

Mitt beste speiderminne

Det beste speiderminnet mitt er ikke fra en spesielt tur eller møte, det er en følelse. Følelsen av samhold og fellesskap. Når vi i patruljen hadde fått til noe sammen, noe som var vanskelig og utfordrende, men sammen så klarte vi det. Som da vi gikk oss skikkelig vill i skogen, men klarte å finne veien tilbake. Eller det å sitte rundt et varmt bål i en mørk kveld å synge speidersanger og spise god mat sammen med gode venner.

Hvilket speidermerke betyr mest for deg?

Det speidermerke jeg er mest stolt av  akkurat nå er merket for «morgen bad» som vi tok på kretsleir i sommer. Det krevdes en del viljestyrke å komme seg utgi den elva hver morgen før flaggheis. Jeg er absolutt ikke fan av kaldt vann, og jeg er en super somlepave når det gjelder å komme seg utgi, særlig når det er kaldere enn 18 grader i vannet. Det er ganske vanlig at jeg ombestemmer meg etter å ha duppet tærne. Det letteste hadde vært å bli liggende i 5 minutter ekstra i den gode og varme soveposen, men noen ganger må man utfordre seg selv og tråkke utenfor komfortsonen. Utrolig hva vi kan være villige til å gjøre for en liten tøy bit til å sette på speiderskjorta.