Gavetips til husets speidere.

28 november, 2021 av 1. Gulseth speidergruppe

Speiding er en aktivitet der utstyr faktisk kan ha en del og si på opplevelsen av en tur eller et møte. Julen er en fin tid for oppgradering av utstyret. Det er alltid fint å gi og få ting man faktisk har bruk for. Nedenfor kommer det en del gavetips som kan gjøre speider-hverdagen bedre for de håpefulle og for de som har vært med en god stund. Flere av tipsene kommer flere ganger i forskjellige kategorier.

Hjemmelagede gaver:

Hjemmestrikkede votter, ullsokker og sitteunderlag er helt topp. Gaver som virkelig varmer. Vil du være kreativ så kan man strikke og tove et trekk til flaska. Da kan vannflaska fylles med varmt vann om kvelden og brukes som varmeflaske i soveposen gjennom natta. For oppskrift og inspirasjon så kan man google «strikket flaskepose» eller «flasketrekk» så kommer det opp mange fine forslag.

Gaver for de yngste speiderne:

Hodelykt, liggeunderlag, god dagstursekk, drikke flaske og termos 0,5 liter, godt sitteunderlag, vindvotter og gamasjer, godt ulltøy, god kniv.

Gaver for de større speiderene:

in-liner til soveposen (gjør at soveposen tåler kaldere temperaturer), fotposer, tur øks, jetboil/gassbrenner, kjelesett, hengekøye, kartmappe og kompass, speiderboka, godt ulltøy, multi-tool, turkikkert, tarp, grevling trekk

Gave for den som vil sove mer ute:

Hengekøye, underquilt, in-liner, godt liggeunderlag eller reinsdyrskinn, godt ulltøy, tarp

Gave til den som skal på vintertur:

Snøspade, skredutstyr, snøskredboka, vindvotter og gamasjer, fotposer, godt ulltøy, vintersovepose

Gave til den som allerde har det meste:

teltlykt som kan lades med solcelle og som kan fungere som powerbank, turkopp med artige «slagord», en god kniv, kokebok med bålmat, kaffekvern og kaffekjele for bål, myggjager, turbøtte

For den lekne:

slakk-line, hacky-sack, story cubs.

For den med en skranten kropp:

Oppblåsbart liggeunderlag, turstol, chair-kit til liggeunderlaget, gåstaver.

For en skikkelig frysepinn:

Dun skjørt, dun poncho,

For den matglade:

GSI kjøkkensett, kaffekvern og kaffekjele for bål, kokebok med bålmat,